Organisaties en mensen staan onder druk. Het wordt steeds moeilijker om mensen gemotiveerd te houden. Het Sun Trail traject zorgt voor een nieuwe drive.

Wordt jouw organisatie geconfronteerd met hoge afwezigheidscijfers? Slaag je er steeds minder in om goede medewerkers te houden? Loop je vast in complexe vraagstukken als burn-out,  motivatie, hoge werkdruk en een toenemende gevoel van onvoorspelbaarheid? Zijn jouw managers onzeker en weten ze het ook allemaal niet meer?

Organisaties en mensen staan onder druk.

De cijfers van burn-out, stress en absenteïsme zijn enorm. Het wordt steeds moeilijker om mensen gemotiveerd te houden. Oude recepten zoals bijvoorbeeld het opleggen van strengere regels of – omgekeerd – het aanbieden van af en toe een teamdag of een wellbeing moment, hebben vaak niet het gewenste effect. Een aanpak die vroeger werkte, heeft in deze complexe en disruptieve tijd nog maar weinig kans op slagen.

We hebben dus nieuwe recepten nodig die de achterliggende oorzaken aanpakken en beantwoorden aan de noden van deze tijd.

Door in te zetten op vier recepten helpt Sun Trail  jouw organisatie om een plek te zijn:

 1.  waar mensen richting, houvast en zingeving vinden in deze turbulente tijden (Sense Making)
 2. die veilig voelt zodat medewerkers hun volle potentieel kunnen en durven aanboren (Undercurrent Mangement)
 3. waar mensen leren omgaan met met steeds veranderende toekomstperspectieven en complexe vraagstukken (Transition Leadership)
 4. waar samen wordt gewerkt om een professionele voetafdruk (Legacy) na te laten die een antwoord biedt op de noden van deze tijd.

  Sun Trail = Sensemaking + UNdercurrent Management + TRAnsItion Leaderschip + Legacy

   

   

  Hoe gaan we te werk?

  Sense Making

  We verbinden de innerlijke drive en purpose van je medewekers met de purpose van je organisatie. We zetten de aldus gegenereerde energie om in een heldere focus en straffe prestaties.

  Undercurrent Mangement

  We maken de onder de waterlijn dynamieken zichtbaar, zoals vertrouwen, psychologische veiligheid, engagement, leiderschap, verbinding,… We helpen competenties te ontwikkelen om te interveniëren in de onderstroom, zodat de dagelijkse werking (bovenstroom) kan bloeien.

  Transition Leadership

  We zorgen dat je managers het begeleiden van transities en transformaties onder de knie krijgen. We leren de kunst aan om te navigeren binnen complexe vraagstukken en zetten daarbij het weten van al je medewerkers in. 

  Legacy

  Zo realiseer je als organisatie een professionele voetafdruk en een duurzame meerwaarde voor je medewerkers, hun families, de volgende generatie én voor maatschappelijke en planetaire vraagstukken.

  Download hieronder de folder en de white paper ‘Motivatie in turbulente tijden’ 

   

  Sun Trail is ontstaan uit een samenwerking tussen Peter Plusquin van Life Whispers en Bart Van der Herten van Metamorpha.

  Bart Van der Herten is de drijvende kracht achter Metamorpha. Hij werkte meer dan 20 jaar in leidinggevende functies, de laatste jaren als Director Strategy & Business Transformation bij Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB. Daarbij had hij veel oog voor leiderschap, bedrijfscultuur en gedragsverandering.

  Het oude leiderschapsparadigma van de chef-expert die op een hiërarchische wijze leiding geeft, werkt niet meer. De overgang naar een nieuw leiderschap waarbij de leider heel andere rollen opneemt, is niet eenvoudig en zorgt voor de nodige verwarring. Metamorpha koppelt het individuele potentieel aan de grote uitdagingen waar organisaties en bedrijven in toenemende mate mee geconfronteerd worden.

  Onderstaande video’s leren je kijken via de Sun Trail bril

  Benieuwd naar wat Sun Trail voor jouw organisatie kan betekenen?

  Contacteer ons voor meer informatie of boek een  geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek van ’45 minuten via Zoom. Wij luisteren naar je bekommernissen en welke antwoorden we vanuit Sun Trail kunnen bieden.

  Onze keynote ‘Motivatie in turbulente tijden’ (1 tot 2 uur) geeft de leiders van jouw organisatie vernieuwende inzichten en concrete handvaten. En maakt een nieuwe drive in hen wakker.  Contacteer ons voor meer informatie en boekingsvoorwaarden.

  Bart en Peter waren de voorbije 20 jaar actief in vele tientallen organisaties, waaronder: