Meaningful Leadership

Motiveren in turbulente tijden 26-27/8/24 Heerlijckyt

 

 

Als CEO, topmanager, bedrijfsleider, leidinggevende of HR-manager weet je dat organisaties en mensen onder grote druk staan.
En dat het in deze snel veranderende tijden steeds moeilijker wordt om organisatiedynamieken gezond en mensen (gemotiveerd) te houden.
Er is krapte op de arbeidsmarkt, de burn-out en verzuimcijfers swingen de pan uit, alles wordt onvoorspelbaarder en onzekerder.

Tegelijk waren er nog nooit zoveel kansen en mogelijkheden om als leider en organisatie het verschil te maken. Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar zingeving, een werkplek waar ze ten volle tot ontwikkeling kunnen komen en via dewelke ze betekenisvol kunnen bijdragen aan een wereld die beter draait.

Deze tweedaagse geeft je antwoorden en praktische handvatten op wat er nu nodig is om mensen in hun kracht te brengen en waar je als leider en organisatie wordt toe aangezet.

En leert je kijken met een nieuwe bril. Naar jezelf in de eerste plaats. Naar wie je bent, waar het voor jou echt om gaat, waar jou werkelijke drive en motivatie zit. Naar je mensen in de tweede plaats : waar zij het voor doen, wat zij nodig hebben om zich goed te voelen en zich 200% te kunnen smijten. Naar je organisatie of business in de derde plaats : naar het grotere potentieel dat aanwezig is, en hoe je meer richting en houvast vindt in alle complexiteit. Welke knopen heb je door te hakken, welke beslissingen heb je te nemen zodat je organisatie of bedrijf moeitelozer en succesvoller kan zijn.

Oude recepten om medewerkers (gemotiveerd) te kunnen houden, zoals bijvoorbeeld het aanbieden van af en toe een teamdag of een wellbeing moment of omgekeerd het opleggen van strengere regels,  hebben vaak niet het gewenste effect.

Via deze tweedaagse leer je het Sun Trail motivitiemodel kennen en toepassen. Dit model vat samen waar mensen en organisaties nu in deze turbulente tijden naar op zoek zijn:

 • houvast en zingeving (Sense Making)
 • een motiverende werkomgeving (= veilige onderstroom) waar ze hun volle potentieel kunnen en durven aanboren (UNdercurrent Management)
 • wendbaar kunnen omgaan met steeds veranderende toekomstperspectieven en complexe vraagstukken (TRAnsition Leadership)
 • het kunnen nalaten van een professionele voetafdruk (Legacy) die beantwoordt aan de noden van deze tijd

Tijdens dit seminar leer je hoe je een nog straffere Sense Maker, Undercurrent Manager en Transition Leader kan zijn.

En hoe je zo een context creëert waarbinnen je medewerkers als vanzelf super gemotiveerd zijn: autonoom, betrokken en competent. En alles uit de kast zullen halen om straffe prestaties neer te zetten. 

Sun Trail : Sensemaking + UNdercurrent management + TRAnsition Leadership + Legacay

Twee dagen om stil te staan, afstand te nemen, weer rust en ruimte te vinden, terug aansluiting te vinden. Bij jezelf en de grotere beweging waarin mensen en markten zich tegenwoordig in bevinden. Twee dagen om houvast te verkrijgen, en handvatten en inspiratie. Om nadien van nog meer betekenis te kunnen zijn, nog meer waarde te kunnen bieden. Voor jezelf, je thuisfront, je medewerkers, je klanten, het grotere geheel.

Een nieuwe bril dus. Om scherper te kunnen kijken, verder te kunnen zien, en ook beter te kunnen waarnemen wat er diep in jezelf en in de harten van je mensen in beweging wil komen. Om daarna een helder speelveld af te bakenen. Waarbinnen jij en je mensen volledig tot hun recht kunnen komen, en jou klanten maar al te graag en vaak willen (terug)komen.

 Deze tweedaagse is voor jou als je

 • Je waarden en professionele ‘why’ scherper in beeld wil krijgen om vervolgens vanuit deze purpose te leven en te werken
 • Als leider wil bijdragen aan de zingeving van je medewerkers en van jouw organisatie als geheel
 • Als leider geconfronteerd wordt met de vraag hoe je zicht krijgt op en interventies kan doen in  de onderstroom (de onderliggende en onzichtbare dynamieken in je team of organisatie)
 • Als professional (leider, change manager, veranderaar) betrokken bent bij een diepgaande en uitdagende transformatie in je organisatie
 • Ervaart dat jij of je organisatie steeds opnieuw met dezelfde ongewenste patronen geconfronteerd wordt, ondanks alle geleverde inspanningen

Concreet

 • Brengen we je in contact met wat jou zelf ten diepste motiveert en drijft en waar je als leider voor te gaan en te staan hebt (Purpose / Sense Making)
 • Leren we jou de onderstroom te lezen en er interventies in te doen, zodat je een veilige en energie-gevende werkomgeving installeert waarbinnen je medewerkers hun volle potentieel durven en kunnen inzetten (Undercurrent management)
 • Krijg je inspiratie en handvatten over de kunst om te navigeren binnen complexe vraagstukken en hoe je daarbij het weten van al je medewerkers kan inzetten (Transition leadership)
 • Maak je contact met de grote transities die er binnen jouw sector en de wereld aankomen, en met welke rol jij hier als leider in te spelen hebt. En hoe je jouw medewerkers transitievaardiger maakt (Transition leadership)
 • Krijg je zicht op de Legacy die jij via jouw organisatie wil nalaten​
 • Leer je werken met het Sun Trail motivatiemodel

Download hieronder de Sun Trail folder voor meer informatie over het Sun Trail motivatiemodel.

Download de Sun Trail folder

 

Methodiek

Je brengt een eigen case mee, een concrete en urgente uitdaging waar jij en jouw organisatie mee geconfronteerd worden. Gedurende de tweedaagse leren we jou hier telkens vanuit een andere bril naar kijken. Met enkele casussen van deelnemers gaan we concreet aan de slag, gaan we op zoek naar de essentie en welke interventies nodig zijn om de gewenste effecten te bereiken.

We werken met interactieve, ervaringsgerichte oefeningen.

Op het einde van de tweedaagse kijk je op een nieuwe wijze naar je jezelf, je organisatie of team en heb je een eerste set aan vaardigheden ontwikkeld om impact uit te oefenen.

 

Praktische info

 • Live seminar in het prachtige kasteeldomein De Heerlijckyt van Elsmeren bij Diest (België)

 • 2 toptrainers
 • 2 opeenvolgende dagen

 • Van maandag 26 t.e.m. dinsdag 27 augustus 2024

 • We starten op maandag 26/8 om 9u30 en eindigen op dinsdag 27/8 ten laatste om 17u30. Ook maandagavond wordt er gewerkt.

 • 2 dagen reflecteren, verbinden, helderheid creëren. Maar ook genieten van deze verbindende plek, het lekkere eten, inspirerend gezelschap. Met frisse energie, vertrouwen en een krachtige blik vooruit mee(r) van betekenis zijn in onze snel veranderende wereld.

 • Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, zorg dat je er tijdig bij bent
 • Prijs: je boekt deze tweedaagse voor

  • € 1399 exclusief btw

  • Of aan € 1249 exclusief btw bij aanmelding voor 30/6
 •  Prijs inclusief overnachting in een éénpersoonskamer in vol pension, inclusief 1 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x vieruurtjes, 1 x diner, koffie, thee, drankjes uit de koelkast – exclusief avondconsumpties in de bar.

Doe je mee?

Wil je gebruik maken van de KMO-Portefeuille of heb je van ons een offerte of een andere document nodig om je te kunnen inschrijven? Stuur dan via deze weg een bericht met je vraag en facturatiegegevens. 

 

Wil je meer weten over de achtergrond van het Sun Trail motivatiemodel?

Download hieronder de white paper. 

Tijdens de 20 jaar in leidinggevende posities heb ik uw uitdagingen zelf ervaren
– Bart – 

Bart Van der Herten is geboeid door de snelle ontwikkelingen op zowel maatschappelijk, organisatorisch als individueel vlak. Wat vaak als chaos wordt gezien, biedt enorme kansen. Na meer dan 20 jaar in leidinggevende functies, is het zijn missie om samen met organisaties en hun leden het potentieel te ontdekken dat schuilgaat in deze complexe en turbulente tijden.

Eind 2022 zette Bart een belangrijke stap: na ruim 30 jaar ervaring als leidinggevende en directiefuncties binnen grote organisaties besloot hij de sprong te wagen en zijn professionele missie met de wereld te delen. Deze overgang stimuleerde hem om zelf een persoonlijke transformatie door te maken, een noodzakelijke stap om op een geloofwaardige wijze bedrijven en individuen te begeleiden in vergelijkbare ontwikkelingen. Bart brengt een uitgebreide ervaring met zich mee op het gebied van (zelf)leiderschap, organisatiecultuur, gedragsverandering, verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Over de trainers

Peter Plusquin heeft 20 jaar ervaring in de trainingswereld en richt zich sinds 2019 op coaching en training op het gebied van purpose, zingeving en leiderschapsontwikkeling. Hij helpt teams en organisaties om dichter bij hun eigen essentie, wijsheid, missie en visie te komen zodat ze met nog meer kracht, drive en vertrouwen impactvol het verschil kunnen maken.

Peter volgde opleidingen als ‘Coachen op persoons- en zijnsvragen’ bij Jef Clement, ‘The Power of Presence’ bij Robert Dilts, ‘Coachen op missie en identiteit’ bij de Coaching Square, ‘Soul Mission, Life Vision’ bij Alan Seale. Hij is door Alan gecertificeerd als TPLC-coach (Transformational Presence Coaching and Leadership). Peter is ook erkend als loopbaan- en outplacement coach.

Opnieuw de sprankel in de ogen van de leider en zijn/haar team kunnen zien, daar doe ik het telkens weer voor.
– Peter – 

Enkele van de vele tientallen organisaties waarin Bart en Peter de voorbije 20 jaar actief waren

Dit seminar ligt helemaal in lijn met de Why van de Heerlijckyt

“With the world at a tipping point we need more conscious leaders
Body, hearts and souls in alignment for what truly matters.”

Bekijk de video met daarin de missie van de Heerlijckyt.

Contact

+32 495 18 50 08

Noéstraat 19 - 3360 Bierbeek